Genezing van verslaving aan polamidon

S.K. (38), Frankfurt (Duitsland)

Door de scheiding van mijn ouders was ik depressief en met overgewicht, waardoor ik op mijn zeventiende hasj begon te roken. Twee jaar later kwamen er af en toe LSD en Psylocybin bij, ook heroïne en cocaïne. Na de scheiding van mijn vriend die drugsverslaafd was, liet ik me met goed gevolg omscholen en werkte. Maar toen ik 28 was en weer met hem samen, werd ik pas echt verslaafd aan heroïne en cocaïne. Ik kwam in het polamidon-traject terecht en kreeg een substitie van vijf ml. In de loop der tijd werd de consumptie verhoogd naar 15 ml. Ik gaf mezelf dagelijks tot 30 ml., die ik illegaal aanschafte. Kreeg ik op een dag de drugs niet, dan nam ik de volgende dag soms 40 ml.

Een film op een open kanaal over een drugsgenezing maakte mij attent op de leer van Bruno Gröning. In september 1999 werd ik ingeleid.

Een half jaar later begon ik, in plaats van dagelijks 30 ml te injecteren, 15 ml. te drinken en verminderde de doses zelf wekelijks met 1 ml. De voor polamidon typische ontwenningsverschijnselen bleven uit; optredende rug- en nekpijn doorstond ik zonder pijnstiller. In november 2000 was ik vrij. De drang naar dat spul was vervlogen. Sindsdien voel ik me als herboren, ben ik gezond en vol levensvreugde.

Psychologisch standpunt:

Centraal in deze drugscarrière staat de fysieke en psychische verslaving aan polamidon gedurende meer dan acht jaar. Door het opnemen van de genezende kracht volgens de leer van Bruno Gröning speelde mevrouw K. het zelf klaar de doses in acht maanden van 30 resp. 40 ml tot nul te reduceren, zonder pijnstiller, zonder ontwenningsverschijnselen, zonder terugval. Ze voelde zich gesteund en vastgehouden. Dit is niet verklaarbaar door het regelmatig bezoeken van een groep: van vroegere verslaafden die zich in het kader van ambulante therapie elkaar meermaals iedere week ontmoeten, is na een jaar nauwelijks iemand duurzaam vrij. De gemeenschappen in de Bruno Gröning-Vriendenkring vinden echter slechts elke drie weken plaats.
Mevr. U.T. psycholoog

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning