Genezing van angina pectoris-klachten, ademnood bij coronaire hartziekte en verstopping

Christa Nehm (68), Baunatal (Duitsland)

Christa Nehm (68), Baunatal (Deutschland)Sinds 1984 had ik hartklachten. De pijn straalde ook uit van de linkerbovenarm via de hals naar de kaak. Door de artsen werd er een zware coronaire hartziekte vastgesteld. De bloedvaten die mijn hart onderhouden, waren vernauwd. Als gevolg daarvan kreeg ik twee hartinfarcten. De aderen werden meermaals verwijd, maar er kon mij geen grote hulp gegeven worden. Ook diverse medicijnen (Isoket 120, ASS 100, Selectol, Loperin, Dytide H en Nitro-Spray indien nodig) en twee verblijven in een kuuroord konden niet verhinderen, dat ik slechts weinig belastbaar was. Ik kon verder alleen makkelijke huishoudelijke taken doen, waarbij ik kon zitten. Bedden opmaken, ramen lappen, stofzuigen ging niet meer. Ik kwam de trap niet meer op. Al bij de lichtste belasting traden ademnood en een drukkend gevoel in de linkerborstzijde op. Soms kon ik niet eens meer dan 500 meter gelijkvloers lopen. Ik leed sinds 40 jaar aan chronische verstopping. In de laatste jaren moest ik dagelijks zes tabletten (Dulcolax) innemen, om naar het toilet te kunnen.

In de herfst van 1994 kwam ik bij de Bruno Gröning-Vriendenkring. Sinds het kerstfeest van 1994 werden de klachten steeds minder. De volledige genezing ervoer ik op de sterfdag van Bruno Gröning, op 26 januari 1995. De volgende morgen begon ik in het huishouden te werken. Enkele dagen later kon ik mijn huishouden weer zelf verzorgen, in de tuin werken en aan urenlange wandelingen meedoen. Ik heb geen problemen meer met traplopen – zelfs niet met een zware wasmand. Een jaar later, weer op de sterfdag van Bruno Gröning, verdween de 40 jaar lange verstopping. Ik ga sindsdien elke ochtend precies op tijd naar het toilet.

Medisch commentaar:

Bij mevrouw Nehm werd in 1991 de diagnose van een coronaire drievatenziekte gesteld. Daarbij valt een duidelijke familiaire belasting te zien: de moeder stierf aan een hartinfarct op 87-jarige leeftijd, haar vader had eveneens een hartziekte en een broer heeft een bypassoperatie ondergaan. Ondanks alle medische maatregelen bleef er een geringe belastbaarheid, die mevrouw Nehm duidelijk in haar succesbericht beschrijft. Feit is dat mevrouw Nehm door het opnemen van de Heilstrom volgens de leer van Bruno Gröning van een zware hartkwaal werd genezen. De teruggekregen belastbaarheid werd in beëdigde verklaringen aanvullend op haar eigen verklaring bevestigd. Niet in de laatste plaats wordt dit ook gedocumenteerd bij de ergometrische follow-up in augustus 1999. Daar kon mevrouw Nehm in een inspannings-ECG een belasting van 75 Watt zonder klachten doorstaan. Indrukwekkend vanuit medisch standpunt is ook het feit, dat de pompprestatie van het hart verbeterd is. In 1992 kon een ventrikulogram een ejectiefractie van het hart van 26% worden vastgesteld. In 1999 liet een echocardiografie controle een EF van 52% zien. Deze waarde ligt in het normale bereik. Hier werd slechts door een meting bevestigd, wat klinisch door het teruggekregen fysieke prestatievermogen toch al aangetoond is.

M. K., arts

 

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning