Genezing van marihuanamisbruik

K.P. (28), Tiraspol (Moldavië)

Verschillende fysieke kwalen maakten mij het leven moeilijk. Vanaf mijn zevende levensjaar leed ik aan pijn bij het lopen, vanwege platvoeten. Sinds 1990 had ik chronische hoestaanvallen en sinds 1992 vaak hoofdpijn door sinusitis. Ongeveer tegelijkertijd trad er bij het zitten een verdoofd gevoel in het linkerbeen op. Begin 1996 kwamen daar nog klachten met plassen bij, vanwege een ontsteking van de prostaat. Ik vluchtte sinds 1992 ongeveer twee keer per week in het roken van marihuana. Binnen twee jaar gebruikte ik deze drug uiteindelijk meerdere malen per dag. Ik werd steeds depressiever, had angst voor elke dag en was agressief. Ik dacht aan zelfmoord.

In augustus 1996 werd ik ingeleid in de leer van Bruno Gröning. Direkt daarna kon ik stoppen met het roken van marihuana. Ik geniet weer van elke dag. De lichamelijke klachten zijn verdwenen.

Psychologisch commentaar:

Na twee jaren waarin het gebruik van marihuana steeds toenam, rookte de heer P. de twee jaren die erop volgden, intensief marihuana. Klaarblijkelijk had zijn lichamelijk lijden, in combinatie met zelfmoordgedachten, ervoor gezorgd dat hij aan de drugs ging. Na het bezoek aan een congres van de Vriendenkring van Bruno Gröning kwam de heer P. spontaan van het marihuanagebruik af. Ook verdwenen de angsten en depressies, de neiging tot agressie en het gevoel ‘een masker te dragen’. Sinds deze spontane genezing zonder ontwenningsverschijnselen neemt de heer P. geen bewustzijnsverruimende middelen meer, bovendien is hij genezen van zijn lichamelijke kwalen. Dit verloop is met de stand van de kennis van de psychologie niet te verklaren.
P.W.L. psycholoog

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning