Filmprojecten

Het ontstaan van de films in de Bruno Gröning-Vriendenkring

Fotos von FilmaufnahmenToen Bruno Gröning in 1949 bekend werd, was de weerklank in de media buitengewoon. Niet alleen radio en pers berichtten, maar ook film en weekoverzicht. De Münchense filmproducent Rolf Engler maakte al in de late zomer van 1949 een omvangrijke documentaire over het leven van Bruno Gröning, die in oktober 1949 in de bioscopen in roulatie kwam en veel toeschouwers trok. Bruno Gröning had zich voor de filmopnamen volledig ter beschikking gesteld en hoopte daardoor op een waarheidsgetrouwe verslaggeving.

In de Bruno Gröning-Vriendenkring begon het filmwerk in het midden van de jaren 80. Een vriend filmde met zijn privé VHS camera enkele congressen en gemeenschapsbijeenkomsten en stelde zijn opnamen voor andere vrienden ter beschikking. Later werd dit werk gestructureerd, zodat tegenwoordig de meeste congressen worden gefilmd en de vrienden de filmopnames op dvd kosteloos kunnen lenen.

Sinds het begin van de jaren 90 werden in de Vriendenkring ook professionele filmopnames gemaakt. Er werden meerdere kortere documentaires over Bruno Gröning en het gebeuren in de Vriendenkring gemaakt, maar ook enkele avondvullende films in bioscoopkwaliteit. Er werden in totaal meer dan honderd interviews met tijdgetuigen uit de jaren 50 opgenomen en enkele honderden interviews met vrienden en genezen personen uit de Vriendenkring.

Een belangrijk onderdeel van dit filmwerk zijn de succesberichten. Sinds het jaar 1990 werden steeds weer interviews gedaan waarin de vrienden vertellen hoe ze de genezing langs geestelijke weg door de leer van Bruno Gröning beleefd hebben. Zo zijn al veel indrukwekkende films ontstaan, waaruit de toeschouwers geloofskracht en vertrouwen putten en de betekenis van het gebeuren rond Bruno Gröning kunnen begrijpen.

 

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning