Genezing van alcohol- en medicijnmisbruik

E.S. (48), Bremerhaven (Duitsland)

Vanwege persoonlijke problemen - ik was een alleenstaande moeder en had een zware baan - dronk ik sinds m’n 27ste levensjaar (1981) regelmatig alcohol. Daarnaast nam ik dagelijks kalmerings- en slaaptabletten, dubbel zoveel als voorgeschreven. Na meerdere ontwenningen thuis volgde er na twee, drie maanden steeds een terugval. Tijdens deze fasen van drinken nam ik twee, drie wekenlang dagelijks één tot twee flessen wodka tot me. Als ik anders angstig en depressief was, werd ik, wanneer ik dronk, agressief. Ik had ernstige slaapstoornissen.

In september 1994, toen ik in de leer van Bruno Gröning was ingeleid, kon ik meteen ophouden met de tabletten. Zelfs bij de dood van mijn moeder greep ik niet meer naar de tabletten. Ook merkte ik opeens, dat het verlangen naar alcohol verdwenen was, zonder ontwenningsverschijnselen. Vandaag de dag kan ik zonder gevolgen af en toe een glas wijn drinken. Depressies en woedeaanvallen zijn verdwenen. Ik slaap ‘s nachts weer door.

Psychologisch standpunt:

Pogingen van mevrouw S. tot ontwenning van de verslaving aan alcohol en tabletten mislukten elke keer. Meteen na het opnemen van de Heilstrom was mevrouw S. spontaan bevrijd, zonder dat zich ontwenningsverschijnselen voordeden. Ze kan zelfs bij bijzondere gelegenheden een glas wijn drinken, zonder dat het tot een terugval komt. Mevrouw S. is intussen al zeven jaar vrij van verslaving. Een verklaring op grond van therapeutische maatregelen is niet te geven. Met de kennis van de psychologische wetenschap is dit verloop niet te verklaren.
P.W.L., psycholoog

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning