Genezingen van nicotineverslaving

Heilung von Tabak- und Alkoholabhängigkeit

J. B. (59), Bielefeld (Deutschland)

Etwa 33 Jahre lang rauchte ich Zigaretten, schließlich bis zu 60 Stück am Tag. Nächtliches Husten störte meinen Schlaf; ich wurde nervös und reizbar. Bei körperlichen Belastungen geriet ich in Atemnot. Zuletzt musste ich bei mehr als zehn Treppenstufen eine Verschnaufpause einlegen.

Seit dem 19. Lebensjahr trank ich regelmäßig zwei- bis dreimal in der Woche Alkohol. Die Menge steigerte sich im Lauf der Jahre bis auf eine Flasche Wein oder eine halbe bis schließlich eine Flasche Weinbrand pro Abend. Aus Angst vor Entdeckung trank ich meist nur freitags bis sonntags. In den letzten fünf Jahren habe ich immer wieder versucht, mit dem Trinken aufzuhören. Doch nach sechs, sieben Tagen griff ich jedes Mal wieder zur Flasche.

Lees verder...

Genezing van nicotineverslaving

Mevrouw I.D. (62), Frankfurt (Duitsland)

30 jaar lang rookte ik erg veel, ongeveer 30 tot 40 sigaretten per dag. Daar kwamen in de loop van de tijd ook meer en meer kalmeringstabletten bij. Ik kwam van deze verslaving niet af.

Reeds enkele dagen na de inleiding in de leer van Bruno Gröning, in januari 1990, taalde ik al niet meer naar sigaretten. Sindsdien heb ik ook geen kalmeringstabletten meer nodig en ben ik van deze verslaving volkomen bevrijd.

Genezing van nicotineverslaving

(Németország)

Al 19 jaar was ik een rookster van dagelijks vaak meer dan een pakje sigaretten. Nadat ik in 1990 zonder succes had geprobeerd om van het roken af te komen, verdubbelde ik daarna mijn sigarettenverbruik.

Kort na de inleiding in de leer van Bruno Gröning, las ik een succesbericht over het roken en ik wenste daarbij intens om te kunnen stoppen. Vanaf de volgende sigaret die ik opstak, smaakte deze mij niet meer en de behoefte tot roken is sindsdien totaal verdwenen. Ook had ik geen ontwenningsverschijnselen.

Genezing van nicotineverslaving

Mevrouw I.D. (57), Bochum (Duitsland)

Sinds mijn 20'ste jaar rookte ik dagelijks 20-25 sigaretten. Een ontelbaar aantal malen heb ik al geprobeerd met het roken te stoppen, steeds zonder succes.

Na mijn inleiding in de leer van Bruno Gröning, in oktober 1993, veranderde er in eerste instantie niets. Maar toen ik enkele dagen voor Kerst een sigaret wilde opsteken, overviel mij een hevige misselijkheid en de behoefte om te roken was verdwenen. Sinds die tijd heb ik niet meer gerookt en ik heb geen ontwenningsverschijnselen gehad.

Genezing van nicotineverslaving

(Németország)

Ik rookte al meer dan 20 jaar een pakje sigaretten per dag. Daardoor werd ik kortademig, had weinig energie en ik was snel moe. Ik had al vaker, zonder succes, geprobeerd met roken te stoppen.

Op 25-10-1991 werd ik ingeleid in de leer van Bruno Gröning. Daarna had ik geen behoefte meer tot roken. Ik heb geen ontwenningsverschijnselen gehad en ben zelfs nog 3 kilo afgevallen. Nu heb ik veel energie, ben niet meer moe en voel me als herboren.

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning