Genezingen van angsten, paniekaanvallen

Heilung von schwerer Angststörung und Medikamentenabhängigkeit

M. J. (56), Köln (Deutschland)

Vor 25 Jahren rauchte ich zum ersten Mal Haschisch, eine hohe Dosis, die gleich zu einem Horrortrip führte. Ich bekam Panikattacken. Zwar erholte ich mich bald, doch etwa acht Jahre später, 1979, kamen die Angstgefühle plötzlich wieder hoch. Sie verschlimmerten sich. Gegen die diagnostizierte Angstneurose und die Depressionen verschrieb ein Arzt 1980 Valium. Ich musste immer eine Tablette griffbereit haben, denn die heftigen Attacken traten zwar selten, doch urplötzlich auf. Schließlich kamen sie jede Nacht, sodass ich ab 1984 nur noch drei bis vier Stunden schlafen und meinen familiären und beruflichen Pflichten kaum noch nachkommen konnte. Das Psychopharmakon Lexotanil, das ich nun regelmäßig nahm, setzte ich, als es nicht mehr wirkte, ab. Verschiedene Therapien brachten keinen Erfolg. Ich magerte ab, war völlig verzweifelt und wollte nicht mehr leben.

Lees verder...

Genezing van angsten en paniekaanvallen na LSD-misbruik

K.G. (29), Ljubiljana (Slovenië)

Als twaalfjarige begon ik met vrienden te roken en te drinken. Met 15 jaar raakte ik aan de marihuana en hasj en met 17 jaar aan de LSD. In de twee jaren die erop volgden nam ik zes keer een heel vel absorberend papier, dat gedrenkt was in LSD. Bij de zevende keer reageerde ik op de LSD met hallucinaties, die zulke angsten opwekten dat ik dagenlang thuisbleef. De angsten verdwenen niet. Geen arts kon helpen. Zes jaar lang leed ik, na het beschreven LSD-gebruik, onder de paniekgevoelens. Vaak had ik hartkloppingen en hevige angst te sterven.Toen ik 23 jaar was, stopte ik met het roken van marihuana; de werking werd te heftig. Ik storte in en kwam met 25 jaar in de psychiatrie terecht. Daarna kreeg ik een jaar lang injecties tegen de angsten en de hartkloppingen, echter zonder dat mijn toestand verbeterde. Mijn situatie leek uitzichtloos.

Lees verder...

Genezing van cardiofobie (hartneurose)

Mevrouw A.K., (28), Bremerhaven (Duitsland)

Voordat ik in de leer van Bruno Gröning werd ingeleid, werd ik geplaagd door angst. Meerdere keren per week had ik het benauwd, beefde over mijn hele lichaam, had een beklemd gevoel op mijn borst en hevige hartkloppingen. Ik had dan een panische angst om op dat moment door een hartstilstand te moeten sterven. Ik durfde nauwelijks nog alleen in een warenhuis te zijn, maakte langere autoritten niet meer alleen. Als ik op mijn werk stress en ergernissen ondervond, waren deze toestanden extreem erg. De reguliere geneeskunde kon mij helemaal niet en de homeopathische middelen konden mij maar weinig helpen, zodat ik deze medicijnen niet meer innam.

In september 1991 werd ik in de leer van Bruno Gröning ingeleid. Sinds kerst 1992 ben ik volledig bevrijd van deze belasting. Sindsdien zijn alle klachten verdwenen.

Genezing van examenvrees

Mevrouw C.K. (22), Wegberg (Duitsland)

In mijn mavotijd was ik een heel goede leerlinge. Faalangst en examenvrees traden pas op, toen ik naar het gymnasium ging. Mijn zelfvertrouwen smolt weg door ernstige mislukkingen en de daaruit voortkomende angst voor de examens. Bijzonder erg werd het voor de eindexamens. De druk om beslist goede eindcijfers te moeten halen - omdat mijn toekomst er vanaf scheen te hangen - veroorzaakte bij mij angst, depressies en zelfs agressie.

Door het regelmatig Einstellen op de Heilstrom werden mijn prestaties weer beter en daardoor verdween alle angst en twijfel uit mijn leven.

Genezing van nachtmerries

De heer B.P. (28), Wegberg (Duitsland)

Gedurende 6 jaar leed ik aan angsttoestanden, die veroorzaakt werden door nachtelijke dromen waarin ik mij achtervolgd, vastgehouden en gemarteld zag. Soms werd ik dan badend in het zweet wakker. Ook overdag lieten deze beelden en gedachten mij niet los.

Sinds de inleiding in de leer van Bruno Gröning in juni 1987, werden de nachtmerries steeds minder, de angsten verdwenen en ik werd helemaal van deze last bevrijd.

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning