Medisch documentatie

Registratie en controle van genezingen

Medizinische DokumentationEen wezenlijk aspect van het werk van de Medisch-Wetenschappelijke Vakgroep (MWF) is het systematische registreren en controleren van genezingen die langs geestelijke weg door het toepassen van de leer van Bruno Gröning gebeuren. Daartoe werden genezen personen uit de gemeenschappen van de Bruno Gröning-Vriendenkring geschoold om succesberichten correct op te nemen. Zo kon een internationaal netwerk voor het registreren van de genezingen binnen de Vriendenkring opgebouwd worden.

Bij het opmaken van een succesbericht wordt aan de hand van een vragenlijst, vergelijkbaar met de klinische anamnese, de toestand van de genezen persoon voor en na de genezing gedetailleerd vastgelegd. Zo’n bericht wordt door verscheidene artsen van de MWF inhoudelijk gecontroleerd. Tegelijkertijd wordt, zodra het uit medisch oogpunt zinvol lijkt, een documentatie voorbereid. Artsen van de MWF vragen alle medische bewijsstukken op en vragen de genezen persoon om een na-onderzoek door een onafhankelijke collega ter plaatse. De documenten worden toegevoegd aan het succesbericht en van een medisch commentaar voorzien.

Naast zulke succesberichten uit de geneeskunde worden in de werkgroepen van dierenartsen van de MWF ook dierengenezingen vastgelegd en diergeneeskundig gecontroleerd. Er zijn indrukwekkende berichten van genezingen beschikbaar, zelfs van zware chronische ziektes, waarbij men uit diergeneeskundig oogpunt geen genezing meer had kunnen verwachten.

Ook berichten van onverklaarbare veranderingen door het inwerken van de geneeskracht op planten worden verzameld en door bevoegde vakmensen gecontroleerd. Eveneens worden berichten van hulp op persoonlijk of beroepsmatig vlak vastgelegd.

Op deze manier werden sinds het einde van de jaren ’80 duizenden gevallen van hulp en genezingen schriftelijk vastgelegd en gearchiveerd.

 

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning