Samenwerking met artsen

De Bruno Gröning-Vriendenkring is geen vervanging van een artsenbezoek

Uni-Vortrag Los Angeles 2009 Herr BlättnerConform het voorbeeld van Bruno Gröning wordt in de Vriendenkring niet gediagnosticeerd, therapieën gedaan, onderzocht of behandeld. Medicijnen worden noch aanbevolen noch voorgeschreven of verstrekt. Net zo min worden artsbezoeken, het innemen van medicijnen, therapieën of operatief ingrijpen afgeraden. Volgens Gröning is elke genezing een genade van God. Daarom worden in de Bruno Gröning- Vriendenkring geen genezingsbeloftes gegeven.

Veel hulpzoekenden hebben zelf beleefd hoe de medische diagnose "ongeneeslijk" de betrokken mens kan terneerdrukken. Schrik, angst en zorgen veroorzaken bijvoorbeeld direct voelbare lichamelijke beklemming, zwakte en stoornissen. In de Bruno Gröning-Vriendenkring moet de hulpzoekende psychisch opgebouwd worden. De vele aanwezige succesberichten en de diepe indruk makende, persoonlijke evaringsberichten van de genezen vrienden zijn een waardevolle steun het geloof in de eigen genezing te sterken. Suggestie en hypnose werden door Bruno Gröning als ontoelaatbare beperking van de wil afgewezen en zijn daarom in de Vriendenkring uitgesloten. De hulpzoekende moet zijn geloofskracht uit vrije wil zelf ontwikkelen, ook met het oog op het succes van nog noodzakelijke medische maatregelen buiten de Vriendenkring.

Medewerking van artsen

Reeds tijdens zijn leven heeft Bruno Gröning zich ingespannen voor samenwerking met artsen. In de Heidelbergse clausuur onderwierp hij zich aan een toetsingscommissie van de Heidelbergse universiteitskliniek en maakte indruk op de medici. Het kwam toen echter tot geen enkele samenwerking, omdat Bruno Gröning het afwees, uit zijn gave profijt te trekken.

In de Medisch-Wetenschappelijke Vakgroep van de Bruno Gröning-Vriendenkring houden tegenwoordig reeds duizenden medische vakmensen uit alle medische beroepen, onder wie enkele honderden artsen, zich bezig met de genezing langs geestelijke weg door de leer van Bruno Gröning.

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning