Kennisoverdracht

De Grete Häusler GmbH / uitgeverij maakt de leer van Bruno Gröning toegankelijk

GH-VerlagKort voor zijn overlijden heeft Bruno Gröning te kennen gegeven dat hij een boek wilde schrijven. Het kwam er echter niet meer van. Alleen titel, indeling en een op schrift gestelde alinea bleven in het archief bewaard. In 1984 zette Grete Häusler, genezen, vele jaren medewerkster van Bruno Gröning, en grondlegster van de Bruno Gröning-Vriendenkring zich ertoe een boek in navolging van Bruno Gröning te schrijven. Ze nam de titel Hier is de waarheid rond Bruno Gröning en de indeling over en deed uitvoerig verslag van het gebeuren rond de ‘wonderman’- zoals hij door de pers in die tijd werd genoemd.

Toen ze geen uitgever vond, moest ze het boek in eigen beheer uitgeven. Zo ontstond met een enkel boek de Grete Häusler uitgeverij. Inmiddels is er een uitgebreid assortiment aan boeken, cd’s, dvd’s, luisterboeken, kalenders, kunstkaarten en ook een driemaandelijks tijdschrift beschikbaar, dat de Grete Häusler uitgeverij in haar eigen internetshop aanbiedt.

Het doel van de uitgeverij is als volgt gedefinieerd: "De Grete Häusler GmbH / uitgeverij heeft zich tot taak gesteld voor een breed publiek de persoon en de leer van Bruno Gröning dichterbij te brengen, om alle geïnteresseerden de mogelijkheid te geven zich van het grote werken van Bruno Gröning zelf te kunnen overtuigen."

De inkomsten van de uitgeverij dienen ertoe nieuwe uitgaven, nieuwe oplagen en nieuwe aankopen mogelijk te maken. Alle medewerkers van de uitgeverij werken onbezoldigd.

Bovendien bestaat tussen de uitgeverij en de Vriendenkring een duidelijke financiële scheiding.

 

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning