Genezing van het Sudeck-syndroom aan de linkeronderarm en de linkerhand

Vera Beritic (59), Split (Kroatië)

Vera Beritic (59), Split (Kroatië)Door een breuk in de linkerschouder op 31 januari 1996 had mijn leven zich fundamenteel veranderd. De reden was een verlamming van de zenuwen (nervus radialis) van de linkerhand en van de linkeronderarm. Er volgden vier weken gips. De hand was paars gekleurd en opgezwollen. Ik had heel veel pijn. Vanwege een allergie kon ik geen pijnmedicatie innemen. Nadat het gips was weggehaald kreeg ik fysiotherapie.

Vier maanden later

De artsen vertelden mij na vier maanden, dat ik aan het Sudeck-syndroom aan de linkerhand en de onderarm leed als gevolg van het ongeluk. Er volgde een therapiemarathon van tweeënhalf jaar fysiotherapie, decompressiekamer, acupunctuur, homeopathie en reiki.

Arbeidsongeschikt

Orthopeden en fysiotherapeuten beëindigden uiteindelijk elke therapie. Men stuurde mij naar de medische dienst, die mij in 1998 arbeidsongeschikt verklaarde. Vooral bij weersveranderingen had ik hevige pijn. De beweeglijkheid was sterk afgenomen, zodat ik mijn hand niet meer samen kon knijpen en er begon een verstijving van mijn gewrichten, evenals een achteruitgang van de spieren. Daarbij kwam nog ontkalking van de botten. Ik kon de arm alleen nog tot aan mijn borst optillen en niet meer naar achter op mijn rug draaien. Het was voor mij onmogelijk om zware voorwerpen te dragen, zelfs bestek kon ik niet vasthouden. Het deed mij vooral pijn dat ik mijn kleinkinderen niet op de arm kon nemen.

Hoe kwam ik bij de Vriendenkring?

Een vriendin wees mij op de leer van Bruno Gröning en in september 1999 ging ik naar een inleidende lezing.

De ommekeer in mijn leven

Tijdens de inleiding had ik pijn in mijn arm en in het hele lichaam. In die tijd begon ik weer oprecht in God te geloven. Geduldig en in vertrouwen wachtte ik op mijn genezing en ik accepteerde de pijn als Regelungen. Ik begon mee te helpen in de Vriendenkring.

Herfstcongres in Zagreb in 2001

Op een congres in Zagreb in oktober 2001 kreeg ik na het afspelen van een geluidsband met de originele stem van Bruno Gröning de genezing. Spontaan kon ik mijn arm weer optillen, de pijn was gewoon verdwenen. Op 8-11-2001 ging ik naar de specialist voor een controle onderzoek, waarbij men bij mij de volledige gezondheid vaststelde. Door het opnemen van de Heilstrom ben ik van deze zware belasting bevrijd.

Medisch commentaar:

Zoals bleek uit de diagnose ging het bij Vera Beritic sinds juni 1996 om Sudeck-dystrofie. Ze had veel pijn, maar vanwege een allergie mocht ze geen pijnmedicatie innemen. Bij deze ziekte komt het tot dystrofie (verval) van het hele weefsel, tot storingen van de doorbloeding, de huid wordt blauw, droog, koud en zwelt op. De ledematen atrofiëren (ze worden dunner vanwege achteruitgang van de spieren), de gewrichten worden stijf, de botten ontkalken en neigen tot breken. Er worden ongeveer 70 verschillende medicamenten tegen deze ziekte in de medische encyclopedieën genoemd, ze is praktisch ongeneeslijk en leidt bijna altijd tot invaliditeit.

Zo is ook Vera Beritic na twee jaar therapie zonder succes ontslagen en arbeidsongeschikt verklaard.

Vijf jaar lang zijn de linkerhand en de linkeronderarm bijna helemaal stijf geweest, met voortdurende pijn. Zoals uit de medische documentatie blijkt, volgde zij de laatste drie jaar geen therapie meer. De spontane genezing, het verdwijnen van pijn en volledig herstel van functie, twee jaar na het openen voor de Heilstrom volgens de leer van Bruno Gröning, kan men medisch niet verklaren.

Uit controleonderzoek bij de specialist voor fysiotherapie blijkt dat Vera Beritic volledig genezen is. De linkerhand en de hele arm zijn qua motoriek volledig in orde. Het regelmatig opnemen van de Heilstrom leidde tot de genezing.

Dr. I.K., Split

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning