Genezingen van nekpijn (HWS-syndroom)

Genezing van cervicaal syndroom m.b.t. de halswervels

(Németország)

Sinds 1959 had ik voortdurende klachten van mijn nek. ‘s Nachts sliep mijn rechterarm altijd, zodat ik bij het ontwaken op mijn arm moest slaan, opdat er weer leven in kwam. Dikwijls kon ik mijn hoofd niet draaien en had ik veel pijn in mijn achterhoofd en in mijn rechterschouder. De arts stelde via röntgenonderzoek slijtage van de nekwervels vast. Als de pijn heel erg was, kreeg ik injecties. Ook werden de wervels door chiropraktische behandelingen weer in balans gebracht. Daarna was ik enige tijd zonder pijn, maar mijn arm sliep steeds weer.

Sinds 1987, ongeveer een jaar nadat ik de leer van Bruno Gröning had aangenomen, ben ik klachtenvrij. Ik slaap in elke positie met of zonder kussen. Ook mijn arm slaapt niet meer.

Genezing van cervicaal syndroom m.b.t. de halswervels

(Németország)

Sinds 1989 had ik zeer veel pijn in mijn rechterhand, ik kon niets meer vastpakken en kreeg kramp in mijn hand. Door pijn in mijn nek kon ik niet meer slapen en hoofdbewegingen veroorzaakten duizeligheid. Ofschoon ik verscheidene artsen bezocht die mij injecties, tabletten, ultra-kortegolftherapie en heilgymnastiek voorschreven, bleven de belastingen, zodat ik in oktober 1991 met vervroegd pensioen ging. Pas in november 1991 stelde men tijdens een ziekenhuisopname vast dat het ging om een wervelkanaalstenose (vernauwing van het wervelkanaal) in mijn nek, tussen 4/5e en 5/6e halswervel. Wegens het risico weigerde ik de geadviseerde operatie.

Tot de inleiding in oktober 1994 had ik deze klachten nog altijd. Circa een half jaar later werd de pijn echter steeds minder en verdween geheel. Sindsdien heb ik ook geen pijn meer in mijn rechterhand, ik kan er weer mee vastpakken, ze slaapt niet meer. Ik krijg ook geen kramp meer.

Genezing van cervicaal syndroom - spondylose van de rug (degeneratieve verandering van de wervelkolom)

(Németország)

Op ongeveer 30-jarige leeftijd kreeg ik bij het bewegen pijn in rug en nek. Sinds 1962 was ik bijna voortdurend onder behandeling, er werden bijvoorbeeld 15 tanden bij me getrokken omdat er een verband werd vermoed. Sinds 1973 werkte ik niet meer. Mijn toestand werd zo slecht, dat ik me vanaf 1978 niet meer kon bukken. Ik moest knielen als ik de oven schoon moest maken. Om daarna weer op te staan, moest ik naar een stoel kruipen waaraan ik me kon optrekken. Tijdens het knielen had ik pijn in mijn knieën, rug en bovenbenen. Ook vanuit mijn nek straalde de pijn tot in mijn armen uit. Mijn bovenarm optillen was moeilijk. Als ik bijvoorbeeld mijn haar had gewassen en het wilde opsteken, moest ik met mijn bovenarm op tafel leunen. Mijn hoofd kon ik nauwelijks opzij draaien. In de reumakliniek zei men mij: "U bent van top tot teen totaal versleten!"

In mei 1989 werd ik in de leer van Bruno Gröning ingeleid. Reeds de dag na de inleiding kon ik voor de eerste maal weer gezond en soepel opstaan. Een week later kreeg ik, terwijl ik ‘s morgens de heilstroom opnam, de volledige genezing van mijn rug. Sindsdien kan ik me weer vrij bewegen en heb ik geen pijn meer. Mijn huisarts bevestigde in juni 1989 de voor hem onbegrijpelijke genezing.

Genezing van cervicaal syndroom - spondylose van de rug (degeneratieve verandering van de wervelkolom)

Mevrouw G.B. (65), Hamburg (Duitsland)

Gedurende 30 jaar, de laatste 10 jaar heel erg, leed ik aan pijn in mijn rug, waardoor ik ook veel in orthopedische klinieken was. De pijn was vooral in de nekstreek en straalde dikwijls uit in mijn linkerarm. Bovendien straalde de pijn uit van mijn lendenen tot in mijn linkervoet. 's Nachts kon ik door de voortdurende pijn maar 2-3 uur slapen, vaak dagenlang helemaal niet. Ik kreeg regelmatig massage, modderbaden, hooibaden, heilgymnastiek, medicijnen en behandelingen met injecties. Alle behandelingen, ook die door een alternatieve genezer en 3 keer een reis naar Lourdes, gaven, behalve een kortdurende verlichting, geen succes. In mei 1983 ging ik met vervroegd pensioen wegens chronische pijn, die teruggevoerd werd op ernstige degeneratieve verandering en hernia, vooral in de nek.

Sinds een jaar na mijn inleiding in de leer van Bruno Gröning, in het voorjaar van 1991, ben ik volledig zonder klachten en voel me 20 jaar jonger. Ik kan zonder problemen mijn huishouden doen en ik slaap goed.

Genezing van chronische pijn in de nek

(Németország)

Bijna twintig jaar lang had ik steeds pijn in mijn achterhoofd en nek, nu eens wat meer, dan weer wat minder. Deze pijn was een later gevolg van een ongeluk in een mijn, waarbij een gereedschapstas een open hoofdwond veroorzaakte. De diagnose luidde: cervicale artrose. Ik kreeg injecties, zalf, pijnstillers en massage, alles zonder merkbaar succes. Om achter mij iets te kunnen zien, moest ik mij met mijn hele lichaam omdraaien.

Op 4 december 1990 nam ik voor de eerste keer de heilstroom op en sinds januari 1991 kan ik mijn hoofd weer vrij bewegen en ben ik helemaal zonder pijn.

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning