Genezingen van pijn aan het hart (angina pectoris)

 

Heilung von Angina-pectoris-Beschwerden, Luftnot bei koronarer Herzkrankheit, Verstopfung

Heilung von Angina-pectoris-Beschwerden, Luftnot bei koronarer Herzkrankheit und Verstopfung

Christa Nehm (68), Baunatal (Deutschland)

Seit 1984 litt ich unter Herzbeschwerden. Die Schmerzen strahlten auch vom linken Oberarm über den Hals bis zum Kiefer aus. Ärztlicherseits wurde eine schwere koronare Herzerkrankung festgestellt. Die Blutgefäße, die mein Herz versorgen, waren verengt. Ich erlitt in der Folge zwei Herzinfarkte. Die Gefäße wurden mehrfach erweitert, doch konnte mir keine große Hilfe gegeben werden. Auch diverse Medikamente (Isoket 120, ASS 100, Selectol, Loperin, Dytide H und Nitro-Spray bei Bedarf) und zwei Kuraufenthalte konnten mir nicht nehmen, dass ich nur wenig belastbar war. Es war mir weiterhin nur leichte, sitzende Hausarbeit möglich. Betten machen, Fenster putzen, Staub saugen ging nicht mehr. Auch die Treppen kam ich nicht mehr hoch. Schon bei leichter Belastung traten Atemnot und ein Druckgefühl auf der linken Brustseite auf. Zeitweise schaffte ich noch nicht einmal mehr, 500 Meter ebenerdig zu gehen. Ich litt seit 40 Jahren unter chronischer Verstopfung. In den letzten Jahren musste ich täglich sechs Tabletten (Dulcolax) einnehmen, um zur Toilette zu können.

Lees verder...

Genezing van doorbloedingsstoornissen van het hart (coronaire hartaandoening)

(Németország)

In juli 1979 kreeg ik een hartinfarct. In 1980 volgden 4 angina-pectoris-aanvallen en dan moest ik weer naar het ziekenhuis voor een kuur. Toen werd ik met pensioen gestuurd. Ik mocht niets tillen, kon niet snel lopen, geen trappenlopen en kreeg harttabletten. Tijdens de dikwijls optredende aanvallen gebruikte ik Nitro-spray. In 1981 ging ik met het vliegtuig naar een genezer op de Filippijnen en met succes. Maar in de herfst van 1984 kwamen de angina-pectorisaanvallen weer terug. In februari 1985 bracht een viervoudige bijpass-operatie verbetering. Midden 1988 kwamen de aanvallen weer terug. Een coronariografie toonde aan, dat één bijpass weer was dichtgeslibd. Aan medicijnen nam ik dagelijks: Isoket, Corvaton ret., Aspirin 100, Tenormin, Mevinacor, Nifedipin, Arelix; vijf- tot zesmaal per dag had ik Nitrolingual-spray nodig, die verlichting gaf. Bij een belastings-ECG in 1990 kon ik slechts een belasting van 75 Watt aan.

In juli 1991 werd ik in de leer van Bruno Gröning ingeleid. Onmiddellijk kon ik de Nitro-spray weglaten, omdat ik geen klachten meer had. Ik kan weer trappenlopen, zelfs tot de zevende verdieping. Ik ben weer volledig inzetbaar. Ook heb ik geen medicijnen meer nodig. De jarenlange belastingen zijn als door een wonder verdwenen.

Genezing van doorbloedingsstoornissen van het hart (coronaire hartaandoening)

(Németország)

Na meer dan 25 jaar regelmatig duurlopen tot 25 km kreeg ik in 1988 plotseling drukkende pijn in de borststreek, die tot in het strottenhoofd en de linkerarm door trokken. Mijn internist stelde vast dat het angina pectoris was, veroorzaakt door doorbloedingsstoornissen van het hart. Omdat ik ondanks behandeling in de loop der tijd steeds vaker deze klachten had, volgde in mei 1991 een hartcatheterisatie en werd ik gedotterd. Toch kwamen in november 1991 de klachten weer terug, erger dan daarvoor. Een trap van 16 treden kon ik niet meer op. Bij inspanning was er onmiddellijk pijn op de borst en benauwdheid. Nitrospray gaf steeds weer voor korte tijd verlichting. Mijn arts adviseerde mij dringend een bypassoperatie. Mijn interesse voor het leven was tot nul gedaald.

In februari 1992 zag ik "Echte Wonderen", een televisie-uitzending over Bruno Gröning en in mei 1992 werd ik ingeleid. Daarna kon ik weer zonder pijn korte afstanden (100 mtr) lopen. Een jaar later was ik weer volledig inzetbaar. Ik heb geen medicijnen meer nodig en ben volledig gezond.

Genezing van doorbloedingsstoornissen van het hart (coronaire hartaandoening)

(Németország)

Al jarenlang, voor mijn inleiding in de leer van Bruno Gröning in november 1987, had ik vaak ernstige hartklachten en daarbij benauwdheid, vooral na grotere inspanning en opwinding. Ik kon niet meer van de ene verdieping naar de volgende gaan, zonder rust te moeten nemen. De oorzaak daarvan was een vernauwing van de hartbloedvaten door verkalking. De artsen diagnostiseerden angina pectoris bij een coronaire hartaandoening. Ik kreeg tabletten en droeg altijd een spray met het middel Nitrolingual bij mij, dat mij hielp als ik een aanval kreeg.

Na de inleiding waren deze klachten gewoon verdwenen. Bij een controle bij de arts was de belastings-ECG normaal. Ik heb geen medicijnen meer nodig. Ik kan verscheidene trappen lopen, zonder te blijven staan en zonder klachten. Zelfs uitgebreide wandelingen in het Zwarte Woud en Oostenrijk, die jaren geleden ondenkbaar waren, zijn weer zonder klachten mogelijk.

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning