Genezingen van artrose, poly-artrose

Heilung von Arthrose, Harninkontinenz und Bluthochdruck

Heilung von Bluthochdruck, Arthrose und Harninkontinenz

Olympiada Nikolajewna Odinokowa (70), Odessa (Ukraine)

1961 diagnostizierten die Ärzte bei mir eine Arthrose (Osteochondrose) und einen Bandscheibenschaden in der Lendenwirbelsäule. Täglich hatte ich starke Schmerzen, verbunden mit Krämpfen, Schwäche und Gefühllosigkeit in den Beinen. Später kam noch eine Urininkontinenz (Unfähigkeit, den Urin zu halten) hinzu. Ich konnte nicht mehr kochen und waschen. Die übrige Hausarbeit verrichtete ich unter größten Anstrengungen.

Lees verder...

Genezing van artrose aan het kniegewricht, artrose van de wervelkolom en scoliose

Genezing van artrose aan het kniegewricht, artrose van de wervelkolom en scoliose

Nguyen Thi Bao Ngoc (73), Ho-Chi-Minh-Stadt (Vietnam)

In 2004 kreeg ik pijn aan de rechterknie. Deze was rood en gezwollen. Ik kon nauwelijks nog trappenlopen, de knie buigen of hurken. Röntgenopnames in 2005 toonden aan dat mijn knie gedegenereerd was. De arts schreef medicijnen voor om in te nemen en in te wrijven en ook om de pijn te verlichten (Dodatalvic-pijnstiller + Glucosamine 250 mg). Ik kreeg fysiotherapie, maar zonder resultaat. Traplopen werd een kwelling. Ook het innemen van Chinese en Vietnamese kruiden hielp niet.

Lees verder...

Heilung von 12 Jahren Knieschmerzen bei Kniearthrose

Heilung von 12 Jahren Knieschmerzen bei Kniearthrose

Erika Schwarz (60), Steyr (Österreich)

Als ich 40 Jahre alt war, begann es, dass ich in beiden Knien Schmerzen bekam, die ich immer hatte: beim Liegen, Sitzen, Gehen, Treppensteigen. Mit den Jahren wurden sie stärker. Die Knie waren geschwollen, heiß und schmerzten schon beim Hingreifen. Mein Arzt diagnostizierte eine Kniegelenksarthrose, doch auch eine Operation im Januar 1994 brachte keine Besserung – im Gegenteil, es wurde immer schlechter. Als einzige Möglichkeit könne ich mir noch eine Prothese einsetzen lassen, doch dazu sei ich noch zu jung. Trotz ständiger Medikamenteneinnahme hatte ich immer starke Schmerzen. Ich konnte nur mit einem Polster zwischen den Knien schlafen, wurde beim Umdrehen oft wach. Beide Knie schmerzten immer: beim Liegen, Sitzen und besonders beim Gehen. Auch waren sie dauernd geschwollen. Zum Gehen brauchte ich zwei Stützen, es waren nur kurze Strecken unter Schmerzen möglich.

Lees verder...

Genezing van meer dan 15 jaar pijn door heupartrose en van chronische hoofdpijn

Shakila Premcharan (52), Nieuw-Nickerie (Suriname)

Sinds 1995 had ik in mijn bekken en heupen voortdurend pijn, die vanuit mijn taille naar beneden trok. Ik ging met deze pijn naar bed en stond ermee op. De huisarts behandelde mij met medicijnen en met injecties. Vanwege een uitblijvende verzachting volgde daarop een doorverwijzing naar het ziekenhuis. De uitkomst van de onderzoeken, zoals röntgenfoto’s, echo’s en laboratoriumtesten bracht de diagnose: artrose. Elke twee weken moest ik naar de therapeut voor massage. Omdat dit geen verlichting bracht, brak ik de therapie na vier maanden af. Ook de medicijnen brachten maar weinig verbetering, de pijn bleef.

Lees verder...

Genezing van artrose van schouder en knie

(Németország)

Ongeveer tien jaar lang had ik van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat pijn in beide schouders en knieën. ‘s Nachts kon ik alleen op mijn rug liggen. De zwaarste inspanning voor mij was trappenlopen en tillen van voorwerpen. Maandelijks was ik onder orthopedische behandeling. De arts constateerde slijtage. Ik kreeg pijnstillende injecties, warmtetherapie en behandelingen om de doorbloeding te bevorderen. Gedurende 3 of 4 dagen voelde ik daarna een lichte vermindering van de klachten. Ook een kuur en een wondergenezer in Holland brachten geen duurzame verbetering.

In december 1994 werd ik in de leer van Bruno Gröning ingeleid. Sindsdien zijn mijn beide schouders zonder pijn. Een half jaar later had ik ook geen pijn meer in mijn knie. Ik kan mij weer vrij bewegen, zwaar tillen en trappenlopen doe ik nu met gemak.

Genezing van artrose van knie, schouder, vingergewricht en heup

(Németország)

Sinds 1983 werd ik geplaagd door pijn in mijn knieën. In de loop der jaren kwam daar de pijn bij van mijn schouders, middelste vingergewrichten en zo nu en dan ook van mijn heupen. Het werd steeds erger. De pijn kwam steeds, als ik het desbetreffende gewricht belastte: als ik bijvoorbeeld mijn arm omhoog deed om een hemd aan te trekken, deed alleen de desbetreffende schouder pijn. De meeste problemen had ik met mijn knieën, ook de vingergewrichten waren zeer gevoelig voor druk. Ik consulteerde een geestelijk genezer, evenals verschillende alternatieve genezers, die mij echter ook niet konden helpen. Een professor stelde in 1991 de diagnose "artrose" met de voor mij volkomen ontmoedigende uitslag: "Er is niets aan te doen."

In november 1992 kwam ik in de leer van Bruno Gröning. De pijn werd minder en na anderhalf jaar was ik helemaal zonder pijn. Ook bij lichamelijke inspanning heb ik geen pijn meer.

Genezing van spondylose (degeneratieve verandering van de wervelkolom) en knieartrose

(Németország)

Een hernia, artrose van alle lendewervels en artrose in mijn heupen en knieën hadden mij sinds 1987 steeds meer pijn bezorgd in mijn heupen, knieën en vooral in mijn rug. Pijnstillers (o.a. Valoron), bewegingstherapie en verschillende kuren brachten maar tijdelijk geringe verbetering. Zitten was voor mij de ergste kwelling. Ik kon alleen op mijn rug liggen en aan langere wandelingen viel niet te denken. Sinds 1988 was ik arbeidsongeschikt en voor 50% invalide.

Tijdens mijn inleiding in de leer van Bruno Gröning, in november 1992, kreeg ik de spontane genezing. De pijn was plotseling weg en bleef ook weg! Met zitten, liggen en lopen heb ik geen problemen meer.

Genezing van kwaad van het basisgewricht van de grote teen

(Németország)

Sinds ongeveer 10 jaar ontstond er bij mij een stekende pijn in mijn beide grote-teengewrichten, vooral bij het lopen: ik kon nog maar hoogstens 500 m lopen. ‘s Avonds had ik, terwijl ik rustte, ook pijn. De arts constateerde artrose en behandelde mij met injecties, baden en zalf. Het bracht verlichting van slechts voorbijgaande aard. Het dagelijkse huishoudelijke werk zoals schoonmaken, boodschappen doen, koken enzovoort ging mij zeer moeilijk af. Daarom kreeg ik nog cortisoninjecties. Ik moest geopereerd worden, maar men kon mij ook geen duurzaam succes garanderen.

Na mijn inleidingsgesprek, in januari 1993, verliet ik zonder pijn de kamer. In februari had ik nog eens vier weken dezelfde pijn en sindsdien ben ik zonder pijn en kan weer kilometers lopen.

Genezing van knieartrose

Mevrouw A.K. (46), Stuttgart (Duitsland)

Sinds 1972 had ik bij aanvallen een zeer hevige, stekende pijn in mijn knieën (vooral rechts) die zo erg was, dat ik mijn knie niet kon strekken of buigen. Deze aanvallen kwamen 3 tot 4 maal per jaar voor, meestal in het koude jaargetijde en ze duurden ondanks injecties en bestralingen 1 tot 2 weken. Na een röntgenonderzoek werd artrose geconstateerd.

Sinds mijn inleiding in januari 1989 nam ik dagelijks de heilstroom op. Sindsdien werden de klachten in mijn knieën steeds minder en sinds december 1989 voel ik niets meer. Ik ben sindsdien vrij van deze pijn.

Genezing van knieartrose

(Németország)

Door slijtage had ik sinds 1976 voortdurend pijn in mijn knieën. De arts zei dat het dubbelzijdige gonartrose was. Daardoor kon ik hoogstens 10 minuten staan.

Drie weken na de inleiding in de leer van Bruno Gröning was ik bevrijd van de pijn. Ik kan nu urenlang staan, zonder pijn. Bij nacontrole had de verbaasde arts het over genezing langs geestelijke weg.

Genezing van knieartrose

(Németország)

Sinds meer dan 16 jaar had ik pijn in beide knieën, vooral bij staan en trappenlopen. Langer dan een uur kon ik niet meer lopen. Mijn arts constateerde artrose. Door tabletten en fysiotherapie kon een lichte verbetering worden bereikt, zodat ik soms 1 à 2 dagen zonder pijn was. Maar dat kwam steeds minder vaak voor en in de loop der jaren werden de klachten steeds erger.

Sinds mijn inleiding in april 1990 heb ik geen pijn meer in mijn knieën en ik kan weer de trap op. Ik gebruik geen medicijnen meer en ik wandel weer dagelijks twee uur met mijn vriendinnen.

Genezing van knieartrose

(Németország)

In 1979 werd mijn knie plotseling dik en pijnlijk. De orthopeed constateerde artrose en er zat vocht in mijn knie. Ik werd gepuncteerd en kreeg elektrotherapie. Tot ongeveer 1986 ging alles goed, totdat de knie ineens weer dik werd. Weer werd ik gepuncteerd en kreeg een gipsverband. Ook hadden injecties, korte-golftherapie, elektrotherapie, zwachtels en verschillende soorten zalf niet het gewenste resultaat. Trappenlopen was alleen mogelijk onder veel pijn.

Na de inleiding, in augustus 1991, kon ik meteen zonder pijn trappenlopen. Ik heb sindsdien geen pijn meer in mijn knie gehad, ook geen zwelling of een gespannen gevoel. Ik heb een spontane genezing mogen ervaren, waarmee ik heel gelukkig ben!

Genezing van knieartrose

(Németország)

24 jaar lang verdroeg ik de pijn, die veroorzaakt werd door artrose in mijn linkerknie. Bij het lopen had ik er veel last van en bij het trappenlopen. Zelfs korte wandelingen werden een kwelling. Ik behandelde mijzelf, omdat de orthopeed na het maken van foto’s van mijn knie geen verbetering in het vooruitzicht stelde.

In 1992 kwam ik bij de leer van Bruno Gröning en reeds na drie weken was de pijn in mijn knie verdwenen en kon ik weer vrij lopen en trappenlopen. Nu kan ik ook weer langere wandelingen maken, zonder angst voor pijn te hoeven hebben. Ik ben daar erg dankbaar voor.

Genezing van heupartrose

(Németország)

Sinds het voorjaar van 1990 kreeg ik in beide heupen bij beweging trekkende pijn. Een onderzoek bij de arts gaf als uitslag: beginnende heupartrose.

In juni 1991 werd ik in de leer van Bruno Gröning ingeleid. Na het inleidingsgesprek voelde ik geen pijn meer in mijn heupen. Ik ging naar huis, sinds lange tijd eindelijk zonder pijn. Sedertdien heb ik helemaal geen pijn meer.

Genezing van heupartrose

Mevrouw C.K. (68), Bochum (Duitsland)

In maart 1993 kreeg ik plotseling een hevig stekende pijn in mijn linkerheup en -been, korte tijd later ook in mijn rechterbeen. De pijn werd ondanks zetpillen, injecties en fangopakkingen steeds erger. Dus liet ik de medicijnen staan en al gauw kon ik geen 100 meter meer lopen, alleen met de grootste moeite kon ik het hoognodige in mijn huishouden doen.

In december 1994 hoorde ik over de leer van Bruno Gröning. Ik liet mij inleiden en nam regelmatig de heilstroom op. Na vier weken was de pijn volledig verdwenen en kwam sindsdien ook niet meer terug. Ik ben overgelukkig en dankbaar.

Genezing van heupartrose

(Németország)

In 1980 werd er bij mij door röntgenfoto’s artrose in het heupgewricht ontdekt. Bij langere tijd lopen kreeg ik pijn in beide heupen. Sinds 1987 had ik voortdurend, dag en nacht, bij rust en bij lichamelijke belasting, pijn in mijn heupen. Daarom kon ik alleen gebukt en langzaam lopen. De arts had mij in 1987 al een prothese geadviseerd.

In december 1989, twee maanden na de inleiding in de leer van Bruno Gröning, kreeg ik de genezing. Ik kan nu zonder pijn urenlang zitten, ik kan mij bewegen en vanuit liggende positie opstaan zonder enige pijn.

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning