Genezingen van verlammingen

Genezing van kwaad aan alle vier de ledematen bij hersenbeschadiging in de vroege kinderjaren

(Németország)

Mijn dochter S. (26) was vanaf haar vroege kinderjaren door een hersenbeschadiging gehandicapt. Daarmee gepaard gingen verlammingen aan alle vier de ledematen, die rechts sterker waren dan links. Ze kon alleen maar op haar voorvoeten lopen, die naar binnen gedraaid waren. Haar handen waren krachteloos en evenals haar vingers en handgewrichten overstrekbaar. Bovendien leed ze aan een rechtszijdig spasme, vaak moest ik haar vingers weer losmaken als ze brood wilde snijden of als ze zich bij het instappen in de trein aan een handgreep vasthield. De fijne motoriek was zo ernstig verstoord, dat ze nog niet eens haar jas kon dichtknopen. Dikwijls kwam het tot een gedeeltelijk uitrekken van haar rechterheup (med.diagn.: subluxatie bij springende heup rechts), haar rechterbeen kon ze alleen maar beperkt bewegen en haar armen kon ze niet boven haar hoofd heffen. Door een ronde rug die zich had ontwikkeld, was haar gang naar voren gebogen. Heilgymnastiek, zowel orthopedisch als turnen voor gehandicapten leverden hierbij slechts weinig succes op. De deformiteiten van haar voeten (ernstige spreid- en platvoeten zowel links als rechts) vereisten bijzonder brede schoenen.

In november 1989 hoorden wij over de Bruno Gröning-Vriendenkring. Reeds na enkele dagen kon zij haar handen weer normaal gebruiken, ze waren niet meer krachteloos en niet meer overstrekbaar. De verlammingen van armen en benen zijn eenvoudig verdwenen, ze kan haar armen boven haar hoofd tillen en ook haar benen weer normaal gebruiken. Er is geen spasme meer aanwezig, ze kan zonder zorgen iets vastpakken, ze krijgt geen kramp meer. Zelfs bij flink buigen rekt de heup niet meer uit. Ook de voetdeformiteiten zijn verdwenen, ze kan zelfs strakke Westernlaarzen dragen en heeft geen speciale schoenen meer nodig. De ronde rug werd weer recht. Een halfjaar later leerde ze de vier basisrekenmethoden.

Verscheidene specialisten konden bij na-onderzoek de ernstige lichamelijke handicaps niet meer constateren. Ik ben van ganser harte dankbaar.

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning