Genezingen van migraine

Àgnes Szilágyi (58), Pécs (Ungarn)

Genezing van migraine

Àgnes Szilágyi (58), Pécs (Hongarije)

Ik had vanaf mijn dertiende, dus sinds ongeveer 45 jaar, migraine. De aanvallen traden minstens elf tot twaalf dagen per maand op en gingen gepaard met hevige hoofdpijn, overgeven en concentratieproblemen. Tijdens de aanvallen was elk zintuig nog gevoeliger, elk geluid werkte op mijn zenuwen en zelfs licht veroorzaakte pijn. Het was verschrikkelijk, bijna ondraaglijk. Afgezien van de lichamelijke zwakte, kwam er ook nog hevige misselijkheid en overgeven bij. Ik probeerde de aanvallen met Algopyrin, Demalgon en talloze andere medicamenten te verlichten, maar helaas hielp geen enkel medicijn.

Lees verder...

Heilung von über 40 Jahre andauernder Migräne

Verica Jovanovic (62), Split (Kroatien)

1966 bekam ich im Alter von 20 Jahren die ersten starken Kopfschmerzen, die nach dem Nachtdienst auftraten. Von Beruf bin ich Krankenschwester und kümmere mich um die Patienten nach operativen Eingriffen. Diese Arbeit ist sehr verantwortungs- und anspruchsvoll, vor allem nachts. Jedes Mal nach dem Nachtdienst einmal pro Woche traten die Kopfschmerzen auf, beginnend an der Stirnpartie bis hin zu den Schläfen.

Lees verder...

Heilung von 40 Jahren Migräne

Annegrete Schmidt (60), Heide (Deutschland)

Im Alter von elf Jahren bekam ich oft starke Kopfschmerzen, die in den folgenden Jahren intensiver wurden. Mit etwa 18 Jahren hatte ich mindestens alle vier Wochen migräneartige Kopfschmerzen, die volle drei Tage anhielten, in besonders schweren Fällen fünf Tage. Auch mein Vater litt sein ganzes Leben unter der gleichen Belastung. Der Migräneanfall begann immer mit sehr starken Schmerzen, die vom Nacken bis in die Stirn hinaufzogen. Meine gesamte linke Gesichtshälfte, einschließlich der Kopfhaut, wurde taub und gefühllos.

Lees verder...

Heilung von Augenmigräne

Heilung von Augenmigräne

Mario Breuer (40), Kerkrade (Niederlande)

1975 traten bei mir plötzlich starke Sehstörungen auf. Innerhalb weniger Minuten verlor ich mein Sehvermögen fast völlig. Dieser Zustand hielt etwa eine halbe Stunde an. Seitdem wiederholten sich die Anfälle etwa jedes halbe Jahr. Später traten hierbei noch zusätzlich zum Teil sehr starke Kopfschmerzen auf, und ich musste mich mehrfach übergeben. Die Kopfschmerzen und das Erbrechen traten aber immer erst unmittelbar nach dem Abklingen der Sehstörungen auf. Der Schmerz begleitete mich dann den ganzen Tag.

Lees verder...

Genezing van chronische rugklachten, allergieën, migraine, pijn in beide knieën, hielspoor in beide voeten

Horst-Hubertus Krug (65), Konstanz (Duitsland)

Op 13 jarige leeftijd was ik wegens sterke rugpijn voor het eerst onder orthopedische behandeling. Binnen één jaar was ik ongeveer 20 cm gegroeid. Hals-, borst- en lendenwervels vertoonden aanzienlijke deformaties, met extreem pijnlijke gevolgen. In 1968, op 21 jarige leeftijd, kreeg ik daarbovenop allergieën voor verschillende voedingsmiddelen, snoep, bier en ook voor oplosmiddelen in verf en lak. De gevolgen waren plotselinge hevige transpiratie, problemen met de bloedsomloop die bijna tot bewusteloosheid leidden, en misselijkheid. In hetzelfde jaar -1968 - begon ik aan migraine te lijden met hevige hoofdpijn en overgevoeligheid voor licht. Het was een pulserende, stekende pijn boven beide slapen. Sinds halverwege de jaren '90 begon ik pijn in beide knieën te voelen. Een röntgenonderzoek liet zien dat het om artrose ging. Sinds 2006 droeg ik door de huisarts aanbevolen inlegzooltjes in de schoenen. Er hadden zich geleidelijk in beide voeten pijnlijke hielsporen gevormd.

Lees verder...

Genezing van migraine (veroorzaakt door allergie)

Mevrouw R.L. (50), Galway (Ierland)

10 jaar geleden reageerde ik plotseling allergisch op de volgende voedingsmiddelen: bananen, appels, sinaasappels, chocolade, eieren, aardbeien en koffie. Reeds na de kleinste hoeveelheid kwam er direct een zware migraine opzetten, zodat ik voor de rest van de dag in een donkere kamer moest liggen. De pijn was elke keer bijna ondraaglijk. De pijnstillers die een arts mij voorschreef, hielpen niet.

Bij mijn inleiding in de leer van Bruno Gröning, in augustus 1994, beleefde ik een spontane genezing. Sindsdien heb ik nooit meer een aanval gehad en kan ik weer alles eten.

Genezing van migraine tijdens de menstruatie

mevrouw H.W. (40), Saarbrücken (Duitsland)

Meer dan acht jaar leed ik tijdens mijn menstruatie aan migraine-aanvallen. Ondraaglijke pijn die tot in mijn arm uitstraalde, braken, duizeligheid en prikkelbaarheid legden mij meer dan twee dagen lam en dwongen mij, ondanks pijnstillers (Migränin, Thomapyrin), tot volledige bedrust.

Circa zes weken na de inleiding in november 1991, voelde ik duidelijke verbetering. Sinds de herfst van 1992 ben ik van de migraine-aanvallen verlost.

Genezing van migraine tijdens de menstruatie

Mevrouw K.H. (48), Bremen (Duitsland)

Na mijn scheiding had ik tijdens de menstruatie migraine-aanvallen met ondraaglijke stekende, bonzende pijn van mijn achterhoofd tot in mijn rechterslaap en bovendien misselijkheid, zweetaanvallen, evenals gevoeligheid voor licht en geluiden. De ergste pijn bestreed ik met Ergo-Lonarid (4 zetpillen per dag). Wegens uitputting na de aanvallen liep ik vaak een hele week in de ziektewet.

In 1993 werd ik ingeleid in de leer van Bruno Gröning en ik was daarna direct zonder klachten. Na enige tijd kreeg ik nog drie aanvallen, veel korter dan ik gewend was, maar heftiger. Sindsdien ben ik helemaal vrij van deze belasting.

Genezing van migraine

Mevrouw L.J. (18), Maastricht (Nederland)

Sedert 5 jaar kreeg ik veel hoofdpijn als ik op school aan veel spanning bloot stond, bijvoorbeeld tijdens repetities. Mijn ogen bibberden en ik kon een tijd lang niets meer zien. Alleen tabletten hielpen en het verblijf in een donkere kamer. De arts stelde migraine vast en schreef mij Paracetamoltabletten voor. Bij de aanvallen moest ik deze innemen. De pijn was dan wel weg, maar verdween toch niet helemaal en dat kon wel uren duren.

In maart 1994 werd ik in de leer van Bruno Gröning ingeleid. Ik dacht niet aan genezing. Maar na een week was ik zonder klachten. Geheel bevrijd van deze belasting deed ik examen, met uitstekende cijfers als resultaat. Ik heb geen aanval meer gehad.

Genezing van migraine

Mevrouw U.T. (39), Hamburg (Duitsland)

Sedert 16 jaar leed ik aan migraine, in het begin vaker, daarna drie- tot viermaal per jaar. De klachten bij de aanvallen waren zware hoofdpijn, evenwichtstoornissen, tranende en brandende ogen, dikwijls braken, lichtgevoeligheid en spraakstoornissen. De artsen die ik bezocht, adviseerden mij om tijdens een aanval een EEG te laten maken. Dat was echter onmogelijk voor mij. Tabletten hielpen ook niet.

Drie maanden na de inleiding, in november 1991, had ik het gevoel alsof er sterke druk op mijn hoofd uitgeoefend werd. Sindsdien heb ik geen migraine meer.

Genezing van migraine

Mevrouw N.D. (49), Frankfurt (Duitsland)

Sinds enkele jaren kreeg ik dikwijls migraine-aanvallen met gehamer in mijn hele hoofd, echter vooral in nek en slapen, bovendien gepaard gaande met misselijkheid en braken.

Sinds mijn inleiding in de leer van Bruno Gröning zijn de aanvallen eenvoudig verdwenen.

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning