Heilungen von Sudeck-Syndrom

Heilung von Sudeck-Syndrom

Genezing van het Sudeck-syndroom aan de linkeronderarm en de linkerhand

Vera Beritic (59), Split (Kroatië)

Door een breuk in de linkerschouder op 31 januari 1996 had mijn leven zich fundamenteel veranderd. De reden was een verlamming van de zenuwen (nervus radialis) van de linkerhand en van de linkeronderarm. Er volgden vier weken gips. De hand was paars gekleurd en opgezwollen. Ik had heel veel pijn. Vanwege een allergie kon ik geen pijnmedicatie innemen. Nadat het gips was weggehaald kreeg ik fysiotherapie.

Lees verder...

Heilung von Sudeck‘scher  Erkrankung am rechten Fuß

Heilung von Sudeckscher Erkrankung am rechten Fuß

Velitschka Georgieva Schakanska (45), Bulgarien

Eigentlich hätte nach gut drei Wochen Gipsverband und der anschließenden Krankengymnastik alles in Ordnung sein sollen. Im Oktober 2004 hatte ich mir den rechten Fuß gebrochen. Alles sah nach einem guten Heilungsverlauf aus. Doch im Januar 2005 traten plötzlich am gleichen Fuß sehr starke Schmerzen auf. Die Ärzte sagten mir, das sei eine Sudeck‘sche Erkrankung. Trotz der Schmerzmedikamente und erneuter Krankengymnastik war ich durch die ständigen Schmerzen in meinen Bewegungen sehr eingeschränkt.

Lees verder...

Hulp na gipsverband aan de knie

Dhr. W.W. (64), Heidelberg (Duitsland)

In 1981, op mijn 54e jaar, raakte ik gewond aan mijn linkerknie. Na vier weken vergeefs behandelen werd ik in juli 1981 geopereerd, diagnose: beschadigde meniscus, gescheurde banden, gespleten knieschijf en botbeschadiging. Ik had heel veel pijn. Drie maanden na de operatie werd de knie onder narcose "gemobiliseerd", dat wil zeggen: doorgebogen en zo vastgezet - het had geen succes. Voor mij begonnen elf jaren van marteling. Elke soort behandeling, medicijn, injectie, gymnastiek en bewegingstherapie bleef zonder duurzaam succes. In april 1982 stelde men Sudeck vast. Dag en nacht pijn, die door pijnstillers slechts weinig minder werd. Ik kon mijn huis niet meer uit.

In februari 1982 leerde ik de Heilstrom opnemen door de leer van Bruno Gröning. Plotseling bleef de pijn een hele dag weg en zulke dagen kwamen steeds meer voor. Nu ben ik helemaal zonder pijn en ik heb weer vreugde in het leven.

Hulp na gipsverband aan de rechteronderarm

Mevrouw E.K. (50), Papenburg (Duitsland)

Na een gipsverband (juni 1990) was er bij mij, volgens medische diagnose, tweedegraads Sudeck ontstaan. Mijn vingers waren stijf en gebogen als een klauw. De minste aanraking veroorzaakte ondraaglijke pijn, die tot in mijn schouder en nek trok. Het werd zo erg dat ik er misselijk van werd. Mijn arm kon ik niet hoger dan tot mijn schouder optillen. Alle medicijnen en behandelingen (cortison- en valiumtabletten, elektrotherapie, bewegingstherapie in water, paraffinepakkingen, massage, lymfedrainage) gaven geen verbetering. Pijn en beperking bleven. Ik was kassière en kon dat werk niet meer doen, ik moest een uitkering aanvragen. Ik kon mijzelf en mijn huishouden (aardappelen schillen, ramen zemen) nog maar nauwelijks verzorgen.

In maart 1992 hoorde ik over de leer van Bruno Gröning. Reeds bij de inleiding voelde ik verlichting. Al in juni 1992 kon ik alle behandelingen stopzetten en sinds februari 1993 kan ik mijn vingers weer volledig bewegen en de pijn is verdwenen.

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning