Genezing van 14 jaar volledig gehoorverlies (linkszijdig)

Alina Bąk (55), Ustka (Polen)

Alina Bąk (55), Ustka (Polen)

In het jaar 1994 kreeg ik tijdens een ziekenhuisopname een middenoorontsteking in het rechteroor, die bij mijn ontslag uit het ziekenhuis nog niet volledig genezen was. Toen ik ’s avonds met mijn zoon televisie aan het kijken was, vroeg ik hem het toestel luider te zetten, omdat ik nauwelijks iets kon verstaan. Mijn zoon zei mij dat de televisie al zeer luid stond. Dat verbaasde mij, omdat ik tot dan toe altijd goed had gehoord. Toen verwijderde ik eerst eens het watje, dat ik in het ontstoken rechteroor had gestopt en stelde vast, dat ik nu weer kon horen. De gedachte kwam dat er met mijn linkeroor iets niet in orde was.

Behandelingen brachten geen verbetering

Ik ging naar de KNO-arts, die een volledig gehoorverlies aan het linkeroor vaststelde en die mij het gebruik van een gehoorapparaat aanraadde. Maar ik kocht dit toestel niet, omdat ik van mening was dat het voldoende was om één horend oor te hebben. Behandelingen als lucht door de neus pompen en oorspoelingen gaven geen verbetering.

Vanwege de eenzijdige doofheid was ik genoodzaakt de televisie en de radio luider te zetten. In mijn linkeroor had ik een constante ruis, die leek op het sjirpen van een krekel. Bij het telefoneren moest ik de hoorn altijd aan mijn rechteroor houden. In gezelschap nam ik weliswaar waar, dat men tegen mij sprak, maar ik verstond de ander vaak niet en moest dan om herhaling vragen van hetgeen gezegd was. Automatisch draaide ik mij al met mijn intacte rechteroor in de richting van de spreker.

Ik wist, dat zijn Regelungen

In juli 2007 hoorde ik voor de eerste keer van Bruno Gröning en ik werd op 10 januari 2008 ingeleid. Ik voelde hitte, kriebelen in mijn ledematen en pijn in het gebied van mijn linkeroor, die uitstraalde tot het linkerdeel van mijn hoofd. In de eerste gemeenschapsbijeenkomst hoorde ik dat deze pijnen Regelungen zijn. Thuis nam ik de Heilstrom op, zelfs vaker dan tweemaal per dag. Er trad daarbij heftige pijn op aan mijn linkeroor – maar ik wist al wel, dat het Regelungen waren. De gemeenschapsbijeenkomsten bezocht ik regelmatig.

Op 30 maart 2008 voelde ik tijdens het Einstellen ’s avonds sterke pijn in het gebied van het linkeroor, die nauwelijks uit te houden was. Tegelijkertijd verzwakten diarree, overgeven, buik- en hoofdpijn mijn lichaam zo zeer, dat ik mij niet meer staande kon houden. De gealarmeerde spoedarts diende mij een middel toe ter verbetering van mijn darmperalstiek. Een voorgeschreven medicament nam ik niet in, omdat ik in Regelungen geloofde.

Plotseling kon ik weer horen

Op 10 april 2008 deed ik de televisie aan en hoorde het geluid plotseling zeer hard. Op dat moment kwam de gedachte in mij op om het intacte rechteroor met mijn hand dicht te houden, en ik stelde vast dat ik aan mijn linkeroor weer kon horen. Ik juichte van vreugde en danste door het huis. Nu is een normale geluidssterkte voldoende voor mij bij het televisie kijken. Bij telefoongesprekken houd ik de hoorn naar goeddunken dan eens aan het linkeroor en dan eens aan het rechteroor. Ook in gesprekken met andere mensen kan ik wat gezegd wordt nu aan beide kanten altijd precies verstaan.

Medisch commentaar:

Mevrouw Alina Bąk leed veertien jaar aan een volledig gehoorverlies van het linkeroor. Een zelfstandige terugkeer van het gehoor na gehoorverlies werd in de medische wetenschap eerder niet waargenomen.
Dr. J.K., arts

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning