Genezing van chronische rugklachten, allergieën, migraine, pijn in beide knieën, hielspoor in beide voeten

Horst-Hubertus Krug (65), Konstanz (Duitsland)

Horst-Hubertus Krug (65), Konstanz (Duitsland)

Op 13 jarige leeftijd was ik wegens sterke rugpijn voor het eerst onder orthopedische behandeling. Binnen één jaar was ik ongeveer 20 cm gegroeid. Hals-, borst- en lendenwervels vertoonden aanzienlijke deformaties, met extreem pijnlijke gevolgen.

Rugpijn

Specialisten stelden destijds een spondylose / osteochondrose (slijtage van de tussenwervelschijven en wervels) vast van de halswervelkolom, maar ook van de borst- en lendenwervelkolom. Toen ik 16 jaar was, ging ik met krukken naar school en volgde de lessen leunend tegen de muur. Op 18 jarige leeftijd waren de symptomen verminderd, omdat sommige wervels aan elkaar waren gegroeid. Toch kon ik niet rechtop op de grond zitten. Op de rug liggen was onmogelijk. Op de fiets en in de auto kon ik niet naar achteren kijken, omdat ik mijn hoofd niet kon draaien. Ik behielp me met extra spiegels die ik aanbracht. Herhaaldelijk kwam het tot acute rugpijn. Voltarenzalf en pillen (Diclofenac), evenals pijnstillers had ik altijd bij me. In de loop der jaren werden de klachten ernstiger. Vaak kon ik vanwege rugpijn slechts enkele uren slapen.

Allergieën

In 1968, op 21 jarige leeftijd, kreeg ik daarbovenop allergieën voor verschillende voedingsmiddelen, snoep, bier en ook voor oplosmiddelen in verf en lak. De gevolgen waren plotselinge hevige transpiratie, problemen met de bloedsomloop die bijna tot bewusteloosheid leidden, en misselijkheid. Ik moest stoppen met schilderen. Het werd moeilijk om in een restaurant te eten. Ik nam per jaar 50 tot 60 Celestaminepillen en elke acht weken een pakje Fenistil.

Migraine

In hetzelfde jaar -1968 - begon ik aan migraine te lijden met hevige hoofdpijn en overgevoeligheid voor licht. Het was een pulserende, stekende pijn boven beide slapen. In 1991 verergerde de situatie nog door een bijkomende oogmigraine, met momenten waarop het gezichtsvermogen uitviel en met wekenlang dagelijkse aanvallen. Tot deze heftige migraine-aanvallen met gezichtsstoornissen kwam het later periodiek om de paar jaar. De migraine-achtige hoofdpijn trad frequenter op, vaak meerdere dagen na elkaar.

Pijn in de knieën

Sinds halverwege de jaren '90 begon ik pijn in beide knieën te voelen. Een röntgenonderzoek liet zien dat het om artrose ging. De pijn trad op bij draaibewegingen, traplopen en lopen. Ik kocht verende wandelstokken, die ik altijd bij het rondlopen en wandelen gebruikte. Zonder mijn stokken kon ik na 20 minuten al niet meer staan.

Hielspoor

Sinds 2006 droeg ik door de huisarts aanbevolen inlegzooltjes in de schoenen. Er hadden zich geleidelijk in beide voeten pijnlijke hielsporen gevormd. Mijn schoenen pasten niet meer en de maat veranderde van 41,5 naar 43,5. Meestal droeg ik sandalen, waarvan ik de achterste bandjes had afgesneden.

Spontane genezing

In maart 2010 was ik proefpersoon bij een zes weken durend onderzoek. Hier kwam ik in gesprek met een andere deelnemer. We hadden het erover welke rol ziekte in ons leven speelde en ik noemde daarbij het vertrouwen in God. Dit bewoog hem mij een heel korte inleiding in de leer van Bruno Gröning te geven: het is belangrijk om te vertrouwen in God, om de ziekte af te geven en niet vast te houden, nooit te zeggen "ik heb", maar "ik had" en de handen te openen om het geschenk te ontvangen. Ik ging in bed liggen met mijn armen gestrekt langs mijn lichaam en de handpalmen naar boven en ik dacht: “Ik kan eigenlijk niets verkeerds doen.” Met de wens in het hart gezond te worden, sliep ik meteen in. Na een ongestoorde slaap werd ik de volgende ochtend wakker met de gedachte: "Ik ben gezond."

Ik stond op en ging eerst plat op de grond liggen. Dit ging probleemloos. Alle pijnen en blokkades waren weg. In december had ik een korte Regelung. Het waren de pijnen die ik als 16-jarige had gehad; na enkele uren waren ze weer weg. Sindsdien ben ik vrij gebleven van alle rugklachten. Sinds die ochtend heb ik ook geen migraine-aanvallen meer, behalve een korte Regelung in januari 2011.

Tijdens de eerste dagen van het onderzoek gaf ik mijn jam en mijn yoghurt aan andere deelnemers. Op de dag na het korte inleidingsgesprek had ik al zin om jam te eten. Het smaakte me en ik verdroeg het, net als de yoghurt. Sindsdien kan ik alle voedingsmiddelen zonder enig bezwaar eten. Het contact met verf en oplosmiddelen is geen probleem meer. Ik kan onbezorgd in een restaurant eten en voor mijn partner is het koken nu gemakkelijker geworden. De reacties die ik jarenlang had, zijn weggebleven.

Sinds die ochtend is ook de pijn in de knieën verdwenen. Ik kan nu zelfs weer tafeltennis spelen, wat snelle bewegingen vereist. Ook lange wandelingen zijn nu mogelijk zonder pijn en zelfs zonder stokken. Na de inleiding lette ik niet meer op mijn voeten, totdat ik merkte dat maat 41,5 weer paste zonder pijn te doen. De hielsporen zijn verdwenen. Ik kan pijnvrij lopen en ook sporten.

Het was mijn geluk dat de inleiding zo kort was. Als ik toen meer over Bruno Gröning en zijn leer had geweten, was ik gaan nadenken en had ik mijn hart niet zo makkelijk voor de Heilstrom kunnen openen. Voor alle genezingen ben ik elke dag dankbaar. Ik voel me een ander mens. Mijn leven is voorgoed veranderd.

Medisch commentaar:

De heer Krug vertoonde een sinds de jeugd bestaand werverkolomsyndroom. In enkele van de beschikbare verslagen van een specialist wordt een meervoudige spondylose / osteochondrose van de halswervels, maar ook van de borst- en lendenwervels beschreven. Het op zo´n complexe slijtage en verstijving van de wervelkolom berustend ziektebeeld heeft vooral op grond van de lange duur gewoonlijk geen goede prognose. Daarnaast bestonden over een tijdspanne van 45 jaar migraine-aanvallen en allergische reacties op verschillende voedingsmiddelen en oplosmiddelen sinds 1977. De heer Krug doet ook verslag van twee decennia durende, door slijtage veroorzaakte pijn in de knieën, evenals chronische pijn op grond van hielspoor in beide voeten sinds 2006. Normaal gesproken moet men vanuit medisch oogpunt rekenen op een verergering van de klachten, zowel m.b.t. de door artrose veroorzaakte klachten in beide kniegewrichten, evenals het chronische pijnsyndroom bij hielspoor, als ook bij de klachten en beperkingen door de degeneratieve veranderingen in de wervelkolom. Het spontane en voorgoed verdwijnen van al deze decennialang bestaande chronische ziekten, kort na de verbinding met de leer van Bruno Gröning, is vanuit medisch oogpunt niet verklaarbaar.
Dr. M.K., arts

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning