Heilung von Parkinson-Syndrom, Divertikulose und Tinnitus

Maria Schoppenhauer (81), Deutschland

Maria Schoppenhauer (81), DuitslandIn april 2000 hoorde ik door een artikel in het tijdschrift “Das Neue Blatt” van Bruno Gröning en werd ik begin mei in zijn leer ingeleid. Ik voelde meteen de Heilstrom en hield spontaan op met beven. De spierpijnen en de permanente rugpijn waren ook onmiddellijk verdwenen en ik kon na al die jaren weer zonder pijn slapen. Tot vandaag de dag kan ik me weer vrij bewegen. Ook de fijne motoriek is in orde, zelfs bij naaiwerkzaamheden.

Een nieuw leven!

Er begon voor mij een nieuw leven. Zonder stok kan ik nu weer verre wandelingen maken. Ik waagde mij zelfs na een pauze van 20 jaar weer op mijn fiets. Mijn vakantie beleefde ik in augustus 2000 met vrienden in Filzmoos, Oostenrijk, en maakte daar probleemloos elke dag een bergwandeling. Mijn huishouden doe ik weer zelf, zonder hulp van buitenaf. Sinds de inleiding heb ik geen vijgen of gedroogde pruimen meer nodig, ik kan lactulosesiroop en het volgen van een dieet weglaten. De stoelgang is goed, vaak zelfs twee keer per dag.

Ik verliet de inleiding zonder pijn. Ik kon niet begrijpen dat ik na al die jaren plotseling pijnvrij was en ik ben het tot vandaag de dag gebleven.

Spontaan genezen!

Hieronder is ter voorbeeld opgesomd welke hulp en genezingen ik mocht ervaren:

Na een galblaasoperatie in 1951 was een streng dieet nodig, anders traden koliekachtige buikpijn en braken op. Zes maanden na de inleiding was ik blijvend vrij van deze klachten. Peulvruchten, vetrijke kost kan ik nu – na tientallen jaren ziekte – weer eten.

Sinds 1970 had ik in het voorjaar altijd niesprikkels en tranende ogen. Een allergietest toonde aan dat ik reageerde op pollen, huisstof, schimmels en andere allergenen. Sinds het voorjaar van 2001 kan ik in het voorjaar weer van de natuur genieten.

Sinds 1983 belastten mij aanvallen van draaiduizelingen. Vaak viel ik, bij heftige aanvallen moest ik 1 à 2 dagen in bed blijven. Infusietherapieën brachten slechts weinig verbetering. Tot slot leed ik aan een voortdurende lichte duizeligheid. Mijn arts diagnosticeerde storingen in de doorbloeding. Huishoudelijk werk doen en traplopen kon ik alleen met hulp van buitenaf redden. De laatste jaren ging ik het huis niet meer uit en leefde in voortdurende angst om te vallen. Tien maanden na de inleiding in de leer van Bruno Gröning was ik blijvend vrij van beide vormen van duizeligheid.

In de kindertijd al ziek

Sinds mijn kindertijd leed ik aan verstopping. Stoelgang had ik slechts elke drie tot vier dagen, gepaard met buikpijn en een aanhoudend opgeblazen gevoel. Een darmspiegeling in 1995 leidde tot diverticulose (zakvormige uitstulpingen van de endeldarm), met vergroeiingen. Ik kreeg lactulosesiroop voorgeschreven, geen witmeel of suiker, slechts een beetje zout. Mijn hele leven heb ik kilo´s vijgen en gedroogde pruimen moeten eten om stoelgang te hebben. Nu is alles prima in orde.

Geen arts kon helpen

Toen ik in 1972 in mijn beroep als verpleegster de verzorging in een psychiatrische kliniek overnam, stelde ik vast dat ik niet meer in staat was de zwaar zieken op te tillen. Ik had hevige rugpijn, vooral ter hoogte van de hals- en lendenwervelkolom. In 1983 werd een verschuiving van de tussenwervelschijven in de lendenwervelkolom gediagnosticeerd. Een operatie bracht verbetering, maar al snel werd de pijn weer heviger. Het was een aanhoudende pijn binnen het bereik van de hals- en lendenwervelkolom, die bij belasting erg hevig werd. Ik had een heel scala van behandelingen geprobeerd, vaak hielpen alleen het dragen van een kraag en een strakke draagband. Inmiddels was ik voortijdig met 57 jaar gepensioneerd en kon mijn huishouden niet eens meer verzorgen. Ik nam pijnstillers zoals Tramal en had één of twee wandelstokken nodig. Een orthopeed zei me na een onderzoek zelfs dat ik niet meer terug hoefde te komen, hij kon me toch niet helpen. Nu ben ik gezond.

Dag en nacht pijn

Dan begonnen plotseling mijn rechterarm en -been aanhoudend te beven. Toen het beven in mei 1995 ook nog in de linkerarm begon, zocht ik een neuroloog op, die de diagnose parkinsonsyndroom vaststelde. Hij schreef me Madopartabletten voor, waarvan ik tot zesmaal daags één tablet moest innemen. In het begin bracht dit een lichte verbetering, later werd het echter weer erger. Eind 1999 kwamen er sterke, pijnlijke verkrampingen bij. Ik had nu altijd pijn, dag en nacht. ’s Nachts was het bijzonder erg. Met sterke pijnstillers kon ik enkele weinige uren slapen. De aanhoudende pijn maakte me echter bijna gek. Het huishouden werd onmogelijk; ik was volledig op mijn man aangewezen.

In 1983 begon een aanhoudende pijn in beide schouders mij te belasten. Het werd chronisch waarbij elke beweging van de schouders erg pijnlijk was en ik mijn armen zich slechts nog tot op schouderhoogte kon optillen. Met pijnstillers kon ik het enigszins verdragen. Een operatie bracht geen hulp. Twee dagen na de inleiding in de leer van Bruno Gröning was ik volkomen pijnvrij en kon ik mijn armen weer vrij bewegen. Zelfs zwaarder lichamelijk werk is weer mogelijk.

Sinds 1994 had ik oorsuizen in het rechteroor en in1995 een aanhoudend suizen in het linkeroor. De diagnose van de arts luidde tinnitus. Ik ervoer na de inleiding in de leer van Bruno Gröning een spontane bevrijding van het kwellende oorgeruis en het aanhoudende suizen.

Sinds 1996 kwelde mij een rode huiduitslag aan beide onderbenen, gepaard met een sterke jeukprikkel. Ik krabde me vaak tot bloedens toe en kon ’s nachts nauwelijks slapen. De huidarts diagnosticeerde een eczeem en gaf me cortisonezalf, echter zonder verbetering. Door een ureum-houdende zalf beleefde ik een kortstondige verbetering. Met de inleiding in de leer van Bruno Gröning ervoer ik een spontane bevrijding van de jeukprikkel, een maand later was ook het eczeem verdwenen.

Andere hulp en genezingen

Bovendien zou ik nog kunnen berichten over de sinds 1951 erg belastende alvleesklierontsteking, de sinds 1969 acute bloedsomloopklachten of de angina pectoris, die nu nog slechts geschiedenis zijn. Ik zou kunnen berichten over de operatie aan grauwe staar en de daarna altijd droge ogen, over de hoge bloeddruk en de blaaszwakte na de baarmoederverwijdering (1973). Ook hier mocht ik in alle gevallen de genezing beleven. Zelfs het jarenlange beven bij de trap aflopen en de angst om alleen in het donker te lopen, omdat ik altijd begon te tuimelen, zijn verdwenen. Wat kan ik daarover zeggen? Wanneer dit bericht al diegenen die nog eraan twijfelden dat God de grootste arts is, die nog niet de moed gevat hebben zich werkelijk van de ziekte los te maken, helpt de genezing te verkrijgen, dan is dit – naast de gelukzaligheid over mijn eigen genezing – de grootste vreugde voor mij.

Medisch commentaar:

Negen chronische ziekten verdwijnen grotendeels spontaan na de inleiding in de leer van Bruno Gröning. In alle gevallen zou men vanuit medisch oogpunt bij het deels decennialang aanhouden van de klachten en de gevorderde leeftijd van mevrouw Schoppenhauer op een levenslang bestaan van de ziekten moeten rekenen. De spontane remissie in duidelijke, chronologische samenhang met de inleiding in de leer van Bruno Gröning is zeker op de inwerking van de Heilstrom terug te voeren. Wat dit voor een mens betekent die jaar in, jaar uit zonder hoop op genezing met de kwellende gevolgen van de ziekten moest leven, is niet in woorden uit te drukken. Vanuit medisch oogpunt kan ik hier slechts van een wonder spreken.
Dr. H.H., Berlijn

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning