Genezing van spierzwakte (myasthenia gravis)

Erika Kästner (53), Pirmasens (Duitsland)

Erika Kästner (53), Pirmasens (Duitsland)In 1992 begon mijn linker ooglid slap te hangen en ik zag alles dubbel. Na 14 dagen was dit ook het geval met het rechterooglid. Om goed te kunnen zien moest ik beide oogleden met mijn hand naar boven schuiven. Uiteindelijk legde de oogarts me uit dat de uitvalsverschijnselen terug te voeren waren op de auto-immuunziekte myasthenia gravis. Deze veroorzaakte een toenemende verlamming van de spieren. Op zijn aanraden werd ik in een universiteitskliniek grondig onderzocht. Op de afdeling neurologie werd de diagnose bevestigd.

Levenslang medicijnen

Door de artsen werd mij Mestinon 180 en Cortison voorgeschreven. De Cortison werd later gewijzigd in Imurek. Om niet door een verlamming van de adem- en slikspieren te sterven, moest ik deze medicamenten mijn leven lang innemen. Door de therapie verdween het dubbelzien. Desondanks waren er steeds weer aanvallen die tot een toename van de verlammingen leidden. In de loop van de tijd werd de ademnood steeds heviger. Bij de minste inspanning werd ik snel moe. In het gebied van de mond werden extreme verlammingsverschijnselen merkbaar: slikproblemen bij het drinken, zodat de vloeistof door de neus weer terugkwam. Bij het tandenpoetsen, ramen zemen en bij het haarkammen werden mijn armen snel lam. Mijn tong bewoog maar moeizaam, daardoor had ik problemen met spreken. De arts voerde alle symptomen terug op een toenemende zwakte van de spieren door de ziekte.

Van genezing was geen sprake

De Imurek-tabletten veroorzaakten in mijn hele lichaam stekende gewrichtspijn. Om niet stijf en lam te worden, oefende ik op een hometrainer, ging wekelijks tien minuten zwemmen en 30 tot 40 minuten wandelen, meer zat er niet in. Van genezing was geen sprake. Intussen was ik acht jaar ziek en psychisch en fysiek ten einde. Het kwam zo ver dat ik niet meer wilde leven.

De reiniging begint

In april 2000 kwam ik op aanbeveling van een vriendin naar de Bruno Gröning-Vriendenkring. Omdat ik nog steeds last had van de klachten, bezocht ik regelmatig de gemeenschapsbijeenkomsten en nam de Heilstrom op. In juli 2000, drie maanden na mijn inleiding, traden bij mij tijdens de gemeenschapsbijeenkomsten Regelungen op. In het bijzonder kreeg ik hevige pijn in de borstkas: het leek erop alsof mijn borstkas op springen stond. Daarbij kwam een sterke ruis in mijn oren. Toen de bijeenkomst voorbij was en ik al op de terugweg was, voelde ik me opeens zo licht en rustig en in mij kwam de gedachte op, dat ik genezen was. Kort daarna kon ik stoppen met de medicijnen, omdat ik nauwelijks nog klachten voelde.

Genezing

Na zes maanden (januari 2001) verdwenen de Regelungen helemaal en zijn nooit meer opgetreden. Tegenwoordig ben ik gezond en weer krachtig als vroeger, zonder enige beperking. Ik kan heel normaal spreken, mijn oogleden zijn in orde, ik kan mijn armen omhoogtillen bij het tandenpoetsen, haarkammen en ramen zemen zonder dat ze dan verlammen. Ook de ademnood hoort tot het verleden.

Medisch commentaar:

Sinds 1992 leed Erika Kästner aan een myasthenia gravis. De oorzaak lag in een verkeerd aangestuurde immuunreactie in de thymusklier. De onjuist aangestuurde antilichamen bewerkstelligen een belemmering van de impulsoverdracht tussen zenuw en spier, wat vervolgens tot verlammingen leidt. De behandeling gebeurde louter symptomatisch met medicijnen. Zoals vaker waren er in het begin alleen symptomen aan de ogen. De ziekte ontwikkelde zich echter tot een zwaar toegenomen vorm met aantasting van de spieren in het gezicht, de mond, romp en ledematen. In april 2000 werd mevrouw Kästner in de leer van Bruno Gröning ingeleid. Sinds januari 2001, dus negen maanden later, is mevrouw Kästner geheel vrij van de jarenlange klachten. Zo is het tot op heden, nu sinds vier jaar, gebleven. Wat als arts op mij in het bijzonder veel indruk maakt is de duidelijke samenhang met het opnemen van de Heilstrom, het optreden van Regelungspijn in de borstkas (waar de thymusklier zit) en de snelle teruggang van de jarenlang bestaande verlammingen. Het gaat hier om een overtuigende genezing door de leer van Bruno Gröning, die vanuit medisch oogpunt niet meer te verwachten geweest zou zijn.
Mevr. dr. I.S., arts

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning