Genezing van migraine

Àgnes Szilágyi (58), Pécs (Hongarije)

Àgnes Szilágyi (58), Pécs (Ungarn) Ik had vanaf mijn dertiende, dus sinds ongeveer 45 jaar, migraine. De aanvallen traden minstens elf tot twaalf dagen per maand op en gingen gepaard met hevige hoofdpijn, overgeven en concentratieproblemen. Tijdens de aanvallen was elk zintuig nog gevoeliger, elk geluid werkte op mijn zenuwen en zelfs licht veroorzaakte pijn. Het was verschrikkelijk, bijna ondraaglijk. Afgezien van de lichamelijke zwakte, kwam er ook nog hevige misselijkheid en overgeven bij. Ik probeerde de aanvallen met Algopyrin, Demalgon en talloze andere medicamenten te verlichten, maar helaas hielp geen enkel medicijn.

Met ziekte leven?

Ik werkte als verpleegster en voedde twee kinderen alleen op. Het was heel zwaar om met deze enorme pijn op het werk en thuis te leven. Tijdens de aanvallen moest ik mij sterk concentreren om mijn taken te doen. Het verslond al mijn energie, het was nauwelijks te verdragen. Ik schikte mij in deze toestand – zo was het, daarmee moest ik blijkbaar leven.

Op zoek naar genezing

Ik geloofde in God, maar misschien geloofde ik er niet zo sterk in dat deze enorme pijn een keer kon ophouden. Ik bezocht talrijke genezers en zocht naar alternatieve genezingsmethoden. In 1996 kwam een zeer duur medicijn, een derivaat (opm. van red: derivaat = afgeleide stof van soortgelijke structuur) van het toenmalige medicijn Sumatripan (merknaam: Imigran) op de markt, dat speciaal voor migraine was ontwikkeld. Zelfs dit zeer sterke medicijn hielp alleen dan, wanneer ik het op tijd innam. Tegelijkertijd had het als nadeel dat het gevaarlijke bijwerkingen veroorzaakte, zoals bijvoorbeeld bloedvatvernauwing. Als verpleegster was ik mij van van deze consequentie bewust en had het liefst er vanaf gezien, maar mijn toestand werd steeds erger.

De laatste hoop

Ondertussen kon ik tijdens de aanvallen niet meer werken en moest ik gaan liggen. Ik hield me intussen bezig met Reiki, omdat me tussen 2002 en 2008 ook de normale dagelijkse levensinvulling veel moeite kostte. Deze toestand duurde vaak bijna een week, daarna was het een paar dagen rustig en begon het weer van voor af aan. Ik speurde en zocht voortdurend naar een oplossing voor het lijden. Eind 2007 las ik in een maandblad ‘Heilpraktiker Magazin’ over Bruno Gröning. Korte tijd later ontdekte ik daar een artikel over de filmvertoning van de documentaire “Het fenomeen Bruno Gröning”. Ik had meteen het gevoel dat ik deze film moest zien. In april 2008 reed ik al een dag voor de filmvertoning naar Kecskemét. Ik logeerde in een hotel en trof in de lobby een jongeman met wie ik in gesprek raakte. Tot mijn grote verrassing vertelde hij mij, dat hij ook al de bioscoopfilm gezien had en van een belasting bevrijd werd. Dit bevestigde mijn gevoel en ik vroeg aan God dat ook mij de genade van de genezing ten deel mocht vallen bij het bekijken van de film.

Kracht uit het woord

Tijdens de filmvoorstelling voelde ik een kracht door mijn lichaam stromen, die ik nog nooit eerder gevoeld had. Nog ongeveer een week had ik hoofdpijn in dezelfde intensiteit. Daarna was alle pijn verdwenen. Sindsdien zijn de werkelijk kwellende en in hoge mate levensbeperkende migraineaanvallen, die bijna 45 jaar lang aanhielden, gestopt. Vandaag ben ik volkomen klachtenvrij, kan weer met veel vreugde naar het gezang van de vogels luisteren en van de felste zon genieten. Geluiden storen mij niet meer en mijn werk verricht ik weer zonder moeilijkheden. Ik ben God de Heer en Bruno Gröning zeer dankbaar, dat ik van deze belasting bevrijd ben.

 

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning