Genezing van meer dan 15 jaar pijn door heupartrose en van chronische hoofdpijn

Shakila Premcharan (52), Nieuw-Nickerie (Suriname)

Shakila Premcharan (52), Nieuw-Nickerie (Suriname)

Sinds 1995 had ik in mijn bekken en heupen voortdurend pijn, die vanuit mijn taille naar beneden trok. Ik ging met deze pijn naar bed en stond ermee op. De huisarts behandelde mij met medicijnen en met injecties. Vanwege een uitblijvende verzachting volgde daarop een doorverwijzing naar het ziekenhuis. De uitkomst van de onderzoeken, zoals röntgenfoto’s, echo’s en laboratoriumtesten bracht de diagnose: artrose. Elke twee weken moest ik naar de therapeut voor massage. Omdat dit geen verlichting bracht, brak ik de therapie na vier maanden af. Ook de medicijnen brachten maar weinig verbetering, de pijn bleef.

Geen hoop op genezing

Bovendien kwelde mij sinds vijftien jaar hoofdpijn. In het bijzonder was deze hevig op de dagen na slapeloze nachten. De behandeling bestond uit het medicijn Paracoff.

Wanneer het medicijn uitgewerkt was, kwam de pijn weer. Ik was snel moe en het huishouden kostte mij veel moeite. Ik moest vaak uitrusten en kon ook niet lang zitten. Tijdens mijn werk als schoonmaakster was ik vaak op de hulp van collega’s aangewezen. Ik verliet nooit het huis zonder medicijnen in te nemen. Wanneer ik iemand bezocht, hield men steeds rekening met mij. Ik kreeg een schommelstoel of een hangmat aangeboden. In Suriname heeft bijna iedereen deze dingen in huis. Ook tijdens feestjes kon ik bijna altijd wel ergens kort gaan liggen. Ik deed mijn best om de boodschappen zelf te blijven doen. Anders deed mijn vriend of iemand anders dat voor mij. De gedachte dat ik mijn hele leven pijn moest lijden maakte mij zeer ongelukkig. Ik maakte mij zorgen over mijn gezondheid en piekerde veel. Zo was mijn toestand een jaar voor de inleiding.

De gemeenschapsleidster in Nickerie (Suriname) vertelde mij over de leer van Bruno Gröning, waarin ik op 26 juli 2011 werd ingeleid.

15 jaar pijn – na één week gezond

Sindsdien ga ik mij dagelijks einstellen. Na de inleiding had ik een week lang Regelungen in de vorm van koorts, verkoudheid en hoesten. Ook ben ik één dag na de inleiding opgehouden met het innemen van Paracoff, want de jarenlange hoofdpijn was verdwenen. Dat heeft een grote indruk op mij gemaakt, sindsdien heb ik dit medicijn niet meer nodig gehad. De pijn in mijn bekken en heupen was na de Regelungen ook verdwenen. Ik stopte met het innemen van alle pijnstillers.

Ik ben nu vol energie, niet meer snel moe en kan het huishouden zonder problemen aan. Op mijn werk hoeven mijn collega’s mij ook niet meer te helpen, want ik kan alles weer zelf doen. Ik slaap ’s nachts goed en kan de hele dag bezig zijn zonder dat ik moet gaan liggen. Alle boodschappen doe ik weer zelf. Schommelstoel of hangmat heb ik bij bezoekjes niet meer nodig en ik hoef ook niet meer uit te rusten op feestjes. Het is niet meer nodig om nog medicijnen in mijn tas mee te nemen.

Mijn leven is plotseling veranderd. Mijn gevoelens kan ik nauwelijks in woorden vatten. Ik ben dankbaar voor de genezing en dat ik weer gelukkig kan zijn.

Medisch commentaar:

Dat een dergelijke jarenlange hevige pijn in bekken en heupen met diagnose heupartrose alsook een jarenlange aanwezige hoofdpijn zo snel volledig verdwijnt, is vanuit mijn medische ervaring niet te verklaren. Een verder aanhouden van de klachten was bij dit lange verloop te verwachten geweest.
Dhr. F.H., arts

Dokumentarfilm

Documentaire:
"Het fenomeen
Bruno Gröning"

Data filmvoorstellingen in vele steden wereldwijd

Grete Häusler-Verlag

Grete Häusler uitgeverij: Een grote keus uit boeken, tijdschriften, CD’s, DVD’s en kalenders

fwd

Wetenschappers aan het woord: Interessante aspecten van de leer van Bruno Gröning